QR koderne er hverdagskost

Det er efterhånden helt almindeligt at finde QR koder på produkter og i annoncering. Det gælder alt fra cornflakespakker, der serverer digitale oplevelser ved morgenbordet til outdoor reklamer,avisannoncer og fitnesscentre  der har en kæmpe QR kode på hele facaden. Brugerne er begyndt at forstå hvad QR koderne er til og der er flere og flere virksomheder som kan se fidusen ved at kunne linke direkte til forbrugerens lomme. Selvom det ikke bliver brugt lige kreativt hver gang. Det er ret skuffende at scanne en outdoor reklame, og så bare få reklamen over på mobiltelefonen. Så kunne man jo bare ha taget et billede af den. Men det er da nyttigt at kunne stå på tankstationen og se forfilm på købe/lejefilm, eller at annoncen for nytårsfyrværkeri kan vise en film med raketterne i aktion.  Det bliver dog endnu mere interessant når QR koderne sætter brugeren i stand til at interagere med et produkt eller købe det på stedet.

Det er oplagt at e-handle med telefonen via QR koder. Det er både nemt og smart at lægge produktet direkte i indkøbskurven på rette tid og sted hvor det er allermest relevant, og forbrugeren kan modtage forskellige tilbud afhængig af tid, sted, efterspørgsel og lignende. Fysiske reklamebudskaber, stilladsreklamer m.v. kan fornyes uden at man behøver at skifte dem ud, da man kan skifte det indhold koden linker til så hyppigt man vil, til f.eks. ugens tilbud, dagens julekalenderlåge, regnvejrstilbud eller et særligt budskab til kunde nummer 10.000, der scanner koden.

Flere museer er i gang med at implementere QR koder i forbindelse med de udstillede genstande. Rosenborg og Amalienborgs udstillinger er stadig blandt de første med en løsning udviklet af CPH Cloud Company. Statistikken viser at mere end 10% af de besøgende på slottene benytter sig af at scanne QR koderne for at få guidence og information om slottenes rum og genstande.

Klik her for at læse mere om brug af QR koder på Rosenborg og Amalienborg.

Hvordan kommer man i gang med at benytte QR koder?
Det er tæt på at være det nemmeste i verden at anvende QR koder til interaktion med brugere og kunder. Lad ikke nogen fortælle dig at du skal have abonnement på et særligt QR system eller benytte deres særlige 3D koder. Hvem som helst kan selv fremstille en QR kode med f.eks. dette værktøj. Det tager kun et øjeblik og resultatet virker med det samme, uden at du skal præstere andet end noget relevant og velfungerende indhold som koden linker til. Lad ikke nogle sælge dig en eller anden service, der scorer nogle ører pr. kode, der scannes eller lignende.

De ressourcer som du vil bruge til at lade et bureau hjælpe dig, bør benyttes på at den praktiske og kreative anvendelse bliver så vellykket som mulig. Det er klart at kvaliteten af concept, indhold og interaktion, på helt traditionel vis står i forhold til de ressourcer man investerer i det. Det kan bestemt også være  relevant at tænke i mobilshopping, og funktionalitet, der automatisk spytter QR koder ud af dit CMS eller e-commerce løsning. Så det bliver nemt at administrere.

Flere og flere danske detailhandlende benytter QR koder. Her er det Fisketorvet, der annoncerer for deres ipad app.