Lad dine film bo på YouTube

Efterhånden som båndbredde bliver hvermandseje, så er video kommet til at udgøre en stadigt stigende andel online. Ofte fravælger virksomheder at anvende video på deres website, fordi hosting og streaming er en kompliceret affære. Det behøver det dog ikke at være. Når det kommer til video-hosting, er der en masse grunde til at bruge YouTube i stedet for noget andet.

For at anvende video på dit site har du brug for en videoafspiller, der dels skal være brugervenlig, og dels kan afvikle dine film smooth streaming. Der findes masser af muligheder for at afvikle film fra dit site, både via diverse plugins, eller dedikerede video hosting services man kan abonnere på og betaler licens for at anvende. Sidstnævnte kan være relevant hvis du af en eller anden grund, ønsker at have fuldstændig kontrol over dine videoer, og du ønsker at begrænse adgangen til dem, og holde dem helt ude af Google-indekset. I så tilfælde kan man anvende en dedikeret video hosting service som 23Video. Ellers er der mange gode grunde til at bruge YouTube eller en lignende cloud-tjeneste som vært for dine videofiler.

10 gode grunde

Det er super nemt at integrere en video, når man bruger URL’en fra YouTube eller en lignende hosting-tjeneste som fx Vimeo. Disse andre ydelser er lige så nemme at bruge som YouTube, men YouTube er den bedste nem løsning af masser af andre grunde. Med hensyn til søgemaskine synlighed er disse tjenester langt overlegen i forhold til hosting af video på din egen server – og især YouTube. Her er nogle gode grunde.

  • Mange hosting services kræver ekstra betaling for øget båndbredde og serverplads. YouTube er gratis.
  • YouTube arbejder med mange filformater og konverterer disse filer i flere forskellige størrelser, inklusive HD.
  • Du kan tilføje unikke, søgeord-optimerede titler og beskrivelser for hver video du uploader.
  • Din YouTube-konto er i sig selv et fantastisk værktøj, der kan bruges på mange måder til at opdyrke din virksomheds synlighed.
  • YouTube er ejet af Google, og har derfor også Googles udelte opmærksomhed. Du har ganske enkelt en bedre chance for at blive fundet i Google-resultater, når du hoster dine videos på YouTube.
  • I nogle tilfælde overstiger YouTube søgninger antallet af Google-søgninger
  • Som en del af “Google Universal Search Results”, vises videominiaturer ofte på søgeresultatsider uafhængig af andre søgeresultater.
  • Folk kan nemt integrere dine videoer i deres egen hjemmeside eller blog.
  • Du får værdifulde indgående links, fordi du kan inkludere en URL i videoen beskrivelse samt en URL, der viser i starten eller slutningen af dine videoer.
  • YouTube giver dig ret omfattende statistik over hvor mange mennesker ser dine videoer, og hvordan de fandt dem.

Det er super nemt at få video på dit site, men hvad med indholdet? 

Ofte er den største udfordring ved at bruge video online, at få produceret ordentligt relevant indhold. Selvom man efterhånden selv kan filme i HD med et lommekamera eller en mobiltelefon, så bliver resultatet også derefter. Det kræver nu engang ordenligt lys, god lyd og professionel kameraføring at lave professionel video. Det samme gælder motion graphics, præsentationer og animationer. Det kræver fagfolk at gøre det ordentligt og det kan hurtigt blive endnu dyrere end film. Seerne er blevet vant til at se professionelle produktioner, og det kan smitte af på afsenderen at stå i kontrast til dette. Medmindre det er en målrettet strategi at fremstå i den billige ende, så ønsker man ikke at virke Biva-agtig.

På den anden side ønsker folk måske alligevel ikke at se lækre “reklamer” for dine produkter på YouTube.

Der er genrer hvor dogme-video er helt OK. Videovejledninger, der viser hvordan du samler et produkt eller hvordan du vælger det rigtige, kræver ikke meget andet end et HD kamera på stativ og godt med lys. Det vil blive tilgivet at ham nørden nede fra værkstedet ikke har lige så sprød en stemme som ham fra Nescafé-reklamen. En mand ved et whiteboard er også nærmest mere troværdig hvis det er alt for flot filmet. Lidt ligesom en voxpop på gaden hvor man standser folk og spørger dem om deres mening. Hvis man lagde skinner ud og lavede lækre kameragange ville det ikke virke specielt voxpop-agtigt. Overvej eventuelt om du kan byde på eksperter, der kan kaste et par guldkorn omkring sig. Husk at der hver dag er folk, der søger på selskabsret, ergonomi eller algefjernelse og vil være et potentielt publikum for nogle gode råd.

Fritz Hansen bruger YouTube 

Fritz Hansen er en virksomhed, der går meget op i at fremstå lækkert og appellerende overalt offline som online. Det umuliggøres ikke af at YouTube anvendes som videoplayer, og brugen af YouTube som vært for Fritz Hansens videoer, betyder at videoerne ranker langt bedre på Google end de ville gøre med en proprietær video hosting service.

Vi er altid et besøg værd