MASHUPS! Tag for dig af det globale tag-selv-bord

Inden for web udvikling er et mashup betegnelsen for en online løsning, der benytter og kombinerer data eller funktionalitet fra forskellige, tilgængelige services i web-skyen, der omgiver os. I modsætning til gamle dage hvor virksomheder bildte sig ind at det var en god ide at holde kortene tæt til kroppen, så funger den moderne verden mere og mere åben, og udbyderne har fundet ud af at det betaler sig at stille et åbent API til rådighed.

Jo flere, der benytter og integrerer med din service, jo vigtigere en rolle spiller man i fødekæden.

For få år siden ville Kraks Forlag eller Berlingske Tidende straks ha’ ringet efter deres advokat, hvis nogen formastede sig til at implementere deres indhold på et eksternt website. I dag forholder det sig helt anderledes for de fleste professionelle online udbydere. Virksomhederne slår knuder på sig selv for at implementere cool funktionalitet, der gør det endnu mere fristende at bruge deres services. Se bare på eksempler som YouTube og Google Maps, der nemt kan integreres med andre løsninger. Samtidigt er udbuddet af sociale media og open source løsninger eksploderet. De åbne løsninger har betydet at en hær af frivillige udviklere har kastet millioner af udviklingstimer i at skabe relevante components, applikationer, widgets og plugin’s, der er lige til at bruge og bygge videre på.

Udover muligheden for at bygge videre på de værdier som andre har skabt, ændrer skyen også i høj grad måden vi arbejder på. Opgaver som oversættelse, korrekturlæsning eller fritskrabning af billeder, kan lægges ud som cloud sourcing, hvor netværket automatisk forener din opgave med en person, der har tid, lyst og evner til at løse dit problem lige nu.

Vi er altid et besøg værd