Loading...
Kongernes Samling – Rosenborg og Amalienborg udstillingerne2019-07-17T07:18:44+00:00

Project Description

Kongernes Samling – Rosenborg og Amalienborg udstillingerne

Udstillingerne på Rosenborg Slot og Amalienborg sender dig på oplevelse i både slottenes og hele kongerækkens historie – og der er meget mere at byde på end kronjuvelerne. Den storytelling, der ligger imellem de udstillede genstande, slottenes værelser og de personer, der benyttede dem, er der hvor det virkelig bliver interessant. Dette var vi opmærksomme på allerede da forrige website blev etableret for 7 år siden. Vi har både lært noget undervejs, og tid og brugeradfærd har ændret sig.

Brugeroplevelsen på tværs af platforme

Det er en overvejende del af mobilbaserede besøgende, der søger basisinformation, beliggenhed, priser og åbningstider, og det siger sig selv at også den digitale berigelse af selve oplevelsen, som er en vigtig del af samlingernes strategi, foregår på en mobil device. Det er dog også vigtigt at sitet tilgodeser desktop brugere, som f.eks. offentlige myndigheder og uddannelsesinstitutioner, der skal kunne booke ture og benytte sitet i undervisningen.

Mobile first – helt bogstaveligt

Det giver derfor mening at tage udgangspunkt i en mobile first approach. Ikke bare et responsivt design, der kan skalere, men en løsning, der først og fremmest er designet til mobilen. I praksis lagde vi ud med nærmest at ignorere alt hvad der er større end en smart-phone, og så i anden række målrette den responsive approach mod større skærme. Hvilket også betyder at menuer og navigation på desktop, er adopteret fra mobil og tablet. Adgang til den overordnede navigation foregår fra en ”burgermenu” som man kender det fra mobile brugerflader, og f.eks. kongerne og slottene har en ekstra contextual menu, som giver adgang til indholds-relevante valg.

Mobile first

– helt bogstaveligt

Før, under og efter besøget

Selvom man måske ikke vinder nogen  innovationspris på at vise åbningstider og billetpriser, så skal man ikke kikke længe på brugerstatistikken for at forstå at let og overskuelig adgang til basisinformation er vigtig for brugeroplevelsen. Kongernessamling.dk er dog meget mere end det. Løsningen kan både vise rundt på slottet, fortælle om de udstillede genstande, relevante relationer og personer. Ikke mindst kongerne og den tid de levede i.  Man kan f.eks. også rotere 360 graders fotomontager af kongedragterne, og man kan se Instagram feeds af brugernes billeder, købe souvenirs eller bestille en rundvisning på Rosenborg eller Amalienborg.

Besøg Kongernes Samling her 

DK – Dampfærgevej 8
2100 København Ø

+45 70 25 68 39
mail@cphcloud.com

CVR: 32887376